ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

nutrigenomics
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Webinar με θέμα Nutrigenomics (22/05/2021)
Η ομάδα ATP - Aristotle Team of Pharmacy, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών της δράσεων, διοργάνωσε το Σάββατο 22 Μαΐου μία διαδικτυακή ομιλία με θέμα τα Nutrigenomics. Ο κλάδος των nutrigenomics, ή αλλιώς διατροφογενωμική, αφορά την μελέτη της σχέσης μεταξύ του ανθρώπινου γονιδιώματος, της διατροφής και της υγείας. Αποτελεί έναν νέο αναπτυσσόμενο κλάδο έρευνας και μελετών. Ομιλητές ήταν η κυρία Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου, ερευνήτρια Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με ειδίκευση στη Διατροφογενετική και στην αλλαγή διατροφικής συμπεριφοράς, και ο κύριος Γεώργιος Πατρινός, Τακτικός Καθηγητής Φαρμακογονιδιωματικής και Φαρμακευτικής Βιοτεχνολογίας, καθώς και Διευθυντής στο Εργαστήριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Learn More
apivita
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Let’s Talk Cosmetics with APIVITA (5/05/2021)
Το ATP - Aristotle Team of Pharmacy, στα πλαίσια της πολυδιάστατης και συνεχούς δράσης του διοργάνωσε την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 μια διαδικτυακή ομιλία, με θεματικό άξονα τα καλλυντικά. Ομιλητής ήταν ο Δρ. Γαρδίκης Κωνσταντίνος, Φαρμακοποιός και Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης της @apivitagreeceΤίτλος της ομιλίας ήταν “Innovation στη βιομηχανία καλλυντικών” με υποενότητες: R&D πρώτων υλών φυσικών προϊόντων, R&D καλλυντικών προϊόντων, Θέματα regulatory στον τομέα των καλλυντικών   Στόχος της δράσης ήταν η πληροφόρηση σχετικά με την σύσταση των καλλυντικών σκευασμάτων και την ποιότητα των πρώτων υλών τους από μία πιο δημιουργική σκοπιά!
Φαρμακευτικοί ορίζοντες
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Φαρμακευτικοί ορίζοντες: Talk – Μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σε Ελλάδα και Εξωτερικό για φοιτητές Φαρμακευτικής (16/04/2021)
Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι νέοι επιστήμονες αποφασίζουν να διευρύνουν τους γνωστικούς τους ορίζοντες, συνεχίζοντας τις σπουδές τους μέσω της παρακολούθησης μεταπτυχιακών προγραμμάτων ή της εκπόνησης διδακτορικής διατριβής. Στα πλαίσια αυτά, το ΑΤΡ διοργάνωσε την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 μια διαδικτυακή συζήτηση που θα αφορούσε την επαγγελματική ανέλιξη μέσω μεταπτυχιακών και διδακτορικών προγραμμάτων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Καταξιωμένοι επαγγελματίες με περαιτέρω γνώσεις σχετικά με τους συγκεκριμένους τίτλους σπουδών μας μιλήσαν εκτεταμένα όσον αφορά τα κριτήρια επιλογής, τις προοπτικές και την ισχύ τους, το εύρος των οικονομικών δαπανών και μας έλυσαν όποια άλλη απορία είχαμε.
talk
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Talk με απόφοιτο (20/1/2021 και 26/4/2021)
Πολύ συχνά, όταν γνωρίζουμε έναν απόφοιτο του τμήματός μας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ποικίλες ερωτήσεις, σχετικά με την κατεύθυνση που πήρε, τις επιλογές που έκανε και τι συνέβαλε στην εξέλιξή του ως επιστήμονα. Αναγνωρίζοντας αυτούς τους προβληματισμούς, η ομάδα Aristotle Team of Pharmacy διοργάνωσε δύο διαδικτυακά talk με αποφοίτους της Φαρμακευτικής Σχολής του ΑΠΘ και επαγγελματίες του τομέα υγείας! Πρώτος μας ομιλητής ήταν ο Θάνος Δημητριάδης, διδακτορικός φοιτητής στο Ινστιτούτο για τις ασθένειες Prion του UCL. Δεύτερος ομιλητής μας ήταν ο Σωτήρης Βενέτης, που εργάζεται πάνω σε κλινικές δοκιμές. Ο Σωτήρης έχει κάνει μεταπτυχιακό πάνω στη βιοϊατρική επιστήμη στο Uppsala University και έχει ασχοληθεί με την ανάπτυξη φαρμάκων σε κλινικό επίπεδο στο Uppsala Clinical Research Center (UCR). 
event hmerida
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Φαρμακευτική
Το ATP, αναγνωρίζοντας την ανάγκη των φοιτητών Φαρμακευτικής να ενημερωθούν για τις επαγγελματικές επιλογές που έχουν, διοργάνωσε το Σάββατο 3 Απριλίου την Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Φαρμακευτική. Σκοπός αυτής της Ημερίδας ήταν να ενημερώσει και να δώσει την ευκαιρία σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, αποφοίτους της σχολής, αλλά και μελλοντικούς φοιτητές της Φαρμακευτικής να συνομιλήσουν με επαγγελματίες φαρμακοποιούς που απασχολούνται σε ποικίλες θέσεις εργασίας και θα μοιραστούν μαζί τους τις απαιτήσεις της θέσης τους και το περιβαλλον εργασιας τους.   Μέσω των ποικίλων ομιλιών, αποκτήσαμε όλοι μία καλύτερη εικόνα για τα διάφορα μονοπάτια που μπορούμε να ακολουθήσουμε, ώστε να επιλέξουμε τον κατάλληλο κλάδο εργασίας που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά μας.
exwfyllo_telos_kapout_omilhths
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Webinar Γενετικά τροποποιημένοι ιοί ως φορείς εμβολιασμού – Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος
Το ATP - Aristotle Team of Pharmacy, στα πλαίσια της συνεχούς προσφοράς του εν μέσω της πανδημίας του COVID -19, διοργανώνει την Κυριακή 24 Μαΐου, στις 6:00 μ.μ, ένα διαδικτυακό σεμινάριο - Webinar για Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς Φοιτητές Φαρμακευτικής και άλλων Σχολών Υγείας κάθε πόλης.  Ομιλητής του σεμιναρίου θα είναι ο δρ. Χρήστος Παναγιωτίδης, Καθηγητής τομέα Φαρμακολογίας-Φαρμακογνωσίας του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ. Η θεματική ενότητα, την οποία στοχεύει να καλύψει το διαδικτυακό σεμινάριο, αφορά τους ιούς και την αξιοποίηση αυτών στην θεραπευτική με τίτλο παρουσίασης, Γενετικά τροποποιημένοι ιοί ως φορείς εμβολιασμού - Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος. Η δράση αυτή στοχεύει στο να προσεγγίσει τους ιούς από μία διαφορετική οπτική γωνία που τον τελευταίο καιρό παραμελείται και έχει ξεχαστεί.  Το Webinar θα πραγματοποιηθεί από την πλατφόρμα βιντεοκλήσεων Zoom. 
Learn More
chain-workshop
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Chain Workshops by ATP (19/02/2020)
Η ομάδα ATP - Aristotle Team of Pharmacy διοργάνωσε, στα πλαίσια των επιστημονικών  δράσεών της, μια αλυσίδα Workshop, με θέμα "Αντιψυχωσικά φάρμακα - Πρώτες βοήθειες - Γαληνικά σκευάσματα". Η δράση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στο κτίριο ΚΕ.Δ.Ε.Α. υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ. Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση των φοιτητών για: -Τα αντιψυχωσικά φάρμακα και τις σύγχρονες θεραπείες που σχετίζονται με αυτά, -Τις πρώτες βοήθειες που καλούμαστε να προσφέρουμε σε ένα επείγον περιστατικό,   -Τα γαληνικά σκευάσματα που μπορούν να παρασκευαστούν στο φαρμακείο, την ποιότητα και την ασφάλεια αυτών, καθώς και το νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο τα περικλείει.   Οι ομιλητές που συμμετείχαν την διεκπεραίωση των  "Chain Workshops" είναι:   -Βασίλειος Στεργίου, Ψυχίατρος, Συνεργάτης του εργαστηρίου κλινικής νευροφυσιολογίας ΑΧΕΠΑ,   -Ηλίας Παπαστερίου, Διασώστης του Ερυθρού Σταυρού,   -Γρηγοριάδης Σιδέρης, Φαρμακοποιός.
tournoua-basket
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Φιλανθρωπικό Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 by ATP (13/12/2019)
Το ATP διοργάνωσε ένα φιλικό τουρνουά μπάσκετ 3on3, με σκοπό την προσφορά βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη.  Στο τουρνουά συμμετείχαν 12 ομάδες, 3 μελών. Έλαβε χώρα στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Α.Π.Θ., την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου. Οι φοιτητές που παρακολούθησαν και συμμετείχαν στο τουρνουά έφεραν μεγάλο αριθμό υλικών αγαθών, τα οποία στη συνέχεια δόθηκαν στο Βρεφοκομείο "ο Άγιος Στυλιανός".
sillogi-farmakon
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Συλλογή και ανακύκλωση φαρμάκων (18/04/2019)
Η ομάδα ATP - Aristotle Team of Pharmacy διοργανώσε στα πλαίσια των κοινωνικών  δράσεών της μια εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό με στόχο τη συλλογή και ανακύκλωση των φαρμάκων.   Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στις 18:00, στο κτήριο ΚΕ.Δ.Ε.Α, ενώ βρισκόταν υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. και του Τμήματος Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ.   Το εγχείρημα αυτό αποτέλεσε μια σύγχρονη πρωτοβουλία, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των φοιτητών για τη συλλογή φαρμάκων, την άμεση βοήθεια ευπαθών ομάδων που δεν δύνανται να καλύψουν από μόνοι τους τις ανάγκες τους σε φάρμακα, ενώ παράλληλα στόχευε στην προώθηση του εθελοντισμού ανάμεσα στα μέλη της φοιτητικής κοινότητας, καθώς και του ευρέως κοινού. Σκοπός, επίσης, της εκδήλωσης αποτέλεσε και η ευαισθητοποίηση του κοινού για το φλέγον ζήτημα της ανακύκλωσης φαρμάκων. Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από καθηγητές και επαγγελματίες φαρμακοποιούς ειδικούς επί του θέματος, αλλά και φοιτητές, στοχεύοντας στην αρτιότερη ενημέρωση του κοινού.   Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν και οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου, που ενημέρωσαν τόσο για την οργάνωση και τις δράσεις τους, όσο και για τη σημασία της συλλογής φαρμάκων και τις ανάγκες σε φάρμακα που υπάρχουν σήμερα.   Την ημέρα αυτή πραγματοποιήθηκε και συλλογή φαρμάκων, με τον καθένα να είναι ευπρόσδεκτος να στηρίξει αυτό το εγχείρημα με τη δική του προσφορά σε κάποιο φάρμακο.   Τα φάρμακα δόθηκαν, με την συμβολή των Φαρμακοποιών του Κόσμου, στο Κοινωνικό Φαρμακείο της Θεσσαλονίκης.
workshop
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Workshop by ATP (11/04/2019)
Η ομάδα ATP - Aristotle Team of Pharmacy, στα πλαίσια των επιστημονικών  δράσεών της, διοργάνωσε Workshop, με θέμα «Αντικαρκινικά φάρμακα - τρέχουσες και νέες θεραπείες - θεραπευτικά πρωτόκολλα».   Η δράση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου στο κτήριο ΚΕ.Δ.Ε.Α. Το Workshop παρακολούθησαν 50 φοιτητές από τα Τμήματα της Φαρμακευτικής και της Ιατρικής από το 3ο έτος σπουδών και άνω.   Στόχος της δράσης ήταν ενημέρωση των φοιτητών για τα αντικαρκινικά φάρμακα και την έκταση που αυτά έχουν λάβει στη σημερινή εποχή, για τις νέες θεραπείες και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που ακολουθούνται, καθώς και η επίλυση τυχόν αποριών που σχετίζονται με αυτά. Το Workshop παρέδωσε η κυρία Παπαδοπούλου Λευκοθέα, αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Φαρμακευτικής Α.Π.Θ.
chain-case-studies
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Chain Case Studies (20/03/2019)
Η φοιτητική ομάδα Aristotle Team of Pharmacy (ATP) διοργάνωσε στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του Α.Π.Θ. για τους φοιτητές Επιστημών Υγείας μία σειρά από διαδραστικά και εκπαιδευτικά Case Studies, στην οποία ανήκαν τα εξής θέματα:     -Ψυχικά Νοσήματα,   -Drug Misuse (Κατάχρηση φαρμάκων),   -Συμπληρώματα Διατροφής και ο Συμβουλευτικός Ρόλος του Φαρμακοποιού.   Case Study είναι η μελέτη ενός κλινικού περιστατικού σε θεωρητικό επίπεδο, η οποία έχει ως στόχο την εξοικείωση και την εξάσκηση των συμμετεχόντων σε μια πραγματική εφαρμογή των γνώσεών τους. Συνήθως, μελετάται το ιστορικό του ασθενούς, το προφίλ του, εξετάσεις, στις οποίες μπορεί να υποβλήθηκε, η φαρμακευτική του αγωγή, καθώς και όλη η εξέλιξη του ασθενούς καθ΄ όλη την διάρκεια της θεραπευτικής του προσέγγισης. Ως Chain Case Studies ονομάζουμε μία σειρά τριών case studies με τρεις διακριτές θεματολογίες.
3o-pesffa
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
3o Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής (8 & 9/12/2018)
3ο Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ. Από φοιτητές, για φοιτητές   Στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2018, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε το 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής. Η ομάδα ATP- Aristotle Team of Pharmacy, σε συνεργασία με τα τμήματα Φαρμακευτικής Α.Π.Θ, Ε.Κ.Π.Α και Πανεπιστημίου Πατρών, διοργάνωσε για 3η συνεχή χρονιά φέτος το Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ.. Μέσω αυτού του Συνεδρίου δόθηκε η ευκαιρία σε φοιτητές Φαρμακευτικής, αλλά και συναφών σχολών επιστημών υγείας, από όλη την Ελλάδα να παρακολουθήσουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες, τόσο από φοιτητές, όσο και από καθηγητές. Εκτός από ομιλίες, όμως, οι φοιτητές συμμετείχαν σε διαδραστικές παρουσιάσεις, όπως workshops, case studies και ανοιχτές συζητήσεις ποικίλης θεματολογίας, ενώ συγχρόνως πήραν μέρος σε διάφορες άλλες πρωτοποριακές δραστηριότητες. Όλα αυτά συνδύασαν την ψυχαγωγία με τη γνώση και το γέλιο με τη μάθηση. Παράλληλα, στον χώρο του συνεδρίου υπήρχαν αναρτημένα διάφορα Fun Facts σχετικά με τη Φαρμακευτική, ενώ όσοι βρέθηκαν εκεί γνώρισαν από κοντά την ομάδα IGEM Θεσσαλονίκης, τους Φαρμακοποιούς του κόσμου, καθώς και την εταιρεία Uni-pharma, που ήταν ο μέγας χορηγός του συνεδρίου. Ήταν ένα διήμερο γεμάτο με δραστηριότητες, πληροφορίες, διάφορες θεματικές και πλούσιο σε γνώση. Οι φοιτητές ήρθαν κοντά και όλοι μαζί ανακάλυψαν πτυχές της Φαρμακευτικής και προσέγγισαν την επιστήμη από μια περισσότερο πρακτική σκοπιά.  Άλλωστε, η φιλοσοφία του Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ. είναι “Από τη θεωρία, στην πράξη”.     Αυτό προσπάθησε να υποστηρίξει και αυτό Συνέδριο, προκειμένου να ενθαρρύνει τους φοιτητές, έτσι ώστε να εφαρμόσουν τις θεωρητικές τους γνώσεις σε πρακτικά ζητήματα και εφαρμογές.
10η Διημερίδα + Έκθεση ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑΣ
Η ενδυνάμωση του ρόλου των Επαγγελματιών Υγείας  μέσω της Επικοινωνίας, της Επιστήμης και της Επιχειρηματικότητας
Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η 10η Διημερίδα και 'Έκθεση “ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑΣ”, που διοργάνωσε για 10η συνεχή χρονιά η εταιρεία ΧΑΡΑΜΗ Α.Ε, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. Στη Διημερίδα συμμετείχαν 6.840 επαγγελματίες Υγείας από όλη την Ελλάδα (φαρμακοποιοί και γιατροί με τις ομάδες τους), αλλά και στελέχη Επιχειρήσεων, καθηγητές Φαρμακευτικής, Ιατρικής, Διοίκησης, Οικονομικών της Υγείας, απασχολούμενοι σε φορείς Υγείας, εκπρόσωποι Συλλόγων Ασθενών και φοιτητές.Η Διημερίδα αναπτύχθηκε σε 6 θεματικές ενότητες: 1) Επιστημονικό Συνέδριο Φαρμακευτικής Φροντίδας της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας, 2) Management & Marketing, 3) Καινοτομία και Τεχνολογία, 4) OTC Forum, 5) Οικονομικό Forum Υγείας και 6) Εργαστήρια. Στην πολυθεματική αυτή εκδήλωση, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες πάνω σε θέματα Επιχειρηματικότητας, Επικοινωνίας Υγείας και Φαρμακευτικής Φροντίδας σε παράλληλες συνεδρίες που έλαβαν χώρα σε 4 διαφορετικές αίθουσες ομιλιών, να συμμετάσχουν σε επιμορφωτικά σεμινάρια σε 5 αίθουσες εργαστηρίων και να ενημερωθούν για νέα φαρμακευτικά και καλλυντικά προϊόντα στα περίπτερα της Έκθεσης. 3ο Επιστημονικό Συνέδριο Φαρμακευτικής Φροντίδας της ΕΦΕ Το ενδιαφέρον των επισκεπτών προσέλκυσε ιδιαιτέρως η ενότητα της Φαρμακευτικής Φροντίδας, που διοργάνωσε η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία, με ομιλίες που αφορούσαν στην αντιμετώπιση ασθενειών και συμπτωμάτων, όπως ο πόνος, η οσφυαλγία, ο έρπης ζωστήρας και ο εμβολιασμός, ομιλίες για τις ανεπιθύμητες ενέργειες των αναλγητικών, αλλά και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο φαρμακοποιός στη φροντίδα του ασθενούς στο σπίτι. Στην ίδια ενότητα αναλύθηκαν και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα θέματα, όπως οι νέες υπηρεσίες υγείας που μπορεί να προσφέρει το σύγχρονο φαρμακείο, ο ρόλος του φαρμακοποιού στη φροντίδα του ηλικιωμένου ασθενούς, αλλά και ο ρόλος κι η αποτελεσματικότητα των φυτικών σκευασμάτων και βιταμινών. Ο Πρόεδρος της ΕΦΕ κ. Κωνσταντίνος Δεμέτζος, καθηγ. Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Νανοτεχνολογίας στο τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ και μέλη του ΔΣ της ΕΦΕ, επιμελήθηκαν και συντόνισαν τις ομιλίες, που έγιναν από τους πιο έγκριτους επιστήμονες και ειδικούς στον χώρο της Φαρμακευτικής Φροντίδας. Management-Marketing Η μεγάλη προσέλευση φαρμακοποιών στο Σεμινάριο Management της Ομάδας Φαρμακείου”, το οποίο είχε ως επίκεντρο τους σύγχρονους τρόπους διαχείρισης της επικοινωνίας και των οικονομικών του Ελληνικού Φαρμακείου, αλλά και την αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας εποχής, ανέδειξε την μεγάλη ανάγκη που έχουν οι επαγγελματίες φαρμακοποιοί για επιχειρηματική επιμόρφωση. Ειδικοί επιστήμονες, μεταξύ άλλων ο καθηγητής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΟΠΑ κ. Βασίλης Παπαδάκης, και ο καθηγητής Management, Διευθυντής Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων & Ανθρωπίνων πόρων  στο ΟΠΑ κ. Δημήτρης Μπουραντάς,αναφέρθηκαν στους τρόπους ανάδειξης του φαρμακοποιού σε Στρατηγικό Ηγέτη, στις Επιχειρησιακές Στρατηγικές και το Μέλλον του Φαρμακείου, αλλά και στα εργαλεία που έχει στα χέρια του ο φαρμακοποιός για πιο αποτελεσματική επικοινωνία. ΟTC Forum Στην  ενότητα αυτή του Health Care και των OTC προϊόντων αναλύθηκαν ο ρόλος του φαρμακοποιού στην αυτοφροντίδα και τα ΜΗΣΥΦΑ προϊόντα, οι τάσεις της αγοράς αλλά και τι αποζητούν οι φαρμακοποιοί για ν' αναπτύξουν αυτή την κατηγορία. Οικονομικό Forum Υγείας Στο Forum των Οικονομικών της Υγείας εξέχοντες επιστήμονες με εξειδίκευση στα Οικονομικά της Υγείας, επιχειρηματίες της βιομηχανίας Φαρμάκου και πολιτικοί αντάλλαξαν απόψεις παρουσία του κοινού -το οποίο είχε την ευκαιρία να υποβάλλει ερωτήσεις- σχετικά με το μέλλον των επιχειρήσεων Υγείας, τις Αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή, τα λάθη και παραλείψεις της Πολιτικής Φαρμάκου, αλλά και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα για την ανάπτυξη των φαρμακευτικών επιχειρήσεων. Στο ίδιο forum έγινε και μια πολύ ενδιαφέρουσα Στρογγυλή Τράπεζα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Το Οικονομικό Forum Υγείας τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ.: Ιωάννης Κυριόπουλος, ομότ. Καθηγ.Οικονομικών της Υγείας της ΕΣΔΥ, Κώστας Αθανασάκης, καθηγ.Οικονομικών της Υγείας της ΕΣΔΥ, Ιωάννης Υφαντόπουλος, καθηγ. Κοινωνικής Πολιτικής και Οικονομικών της Υγείας του ΕΚΠΑ, Ιωάννης Τούντας, καθηγ. Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Μάκης Παπαταξιάρχης, πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum, πρόεδρος Επιτροπής Φαρμακευτικών Εταιριών Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Διευθύνων Σύμβουλος Janssen Hellas Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson, Βασίλης Οικονόμου, Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ, Βασίλης Πενταφράγκας, Εντεταλμένος Σύμβουλος ΠΕΦ & Υπεύθυνος Εταιρικών Υποθέσεων ΕΛΠΕΝ, Δημήτρης Παπαδημούλης Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί άλλοι... Foreign Trade Reception Mία ακόμη -ιδιαίτερης σημασίας- εκδήλωση, που έλαβε χώρα στα πλαίσια του συνεδρίου ήταν και το Foreign Trade  Reception, που διεξήχθη το Σάββατο 2/2 με καλεσμένους εμπορικούς ακόλουθους ξένων πρεσβειών στην Αθήνα, εκπροσώπους διμερών εμπορικών επιμελητηρίων και υψηλόβαθμων επιχειρηματικών στελεχών. Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν η προώθηση του διεθνούς εμπορίου της Ελλάδος στον ευρύτερο χώρο της Υγείας, δηλαδή φαρμάκων, OTC, παραφαρμάκων, δερμοκαλλυντικών κλπ, μέσω της δημιουργίας διαπροσωπικών επαφών, επιχειρηματικής πληροφόρησης και δικτύωσης για εξαγωγές και εισαγωγές. Άλλες επιμορφωτικές δράσεις και Εργαστήρια Μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον είχε και η 2η Ημερίδα Νανοτεχνολογίας στις Επιστήμες Υγείας, της Ελληνικής Εταιρείας Νανοτεχνολογίας, με διακεκριμένους ομιλητές-επιστήμονες, όπως ο κ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλος , Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής, Ακτινοφυσικής ,Ιατρικής Σχολής Αθηνών του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος ΕΛΕΝΕΠΥ και ο κ. Κωνσταντίνος Δεμέτζος, καθηγ. Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Νανοτεχνολογίας στο τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε θέματα σχετικά με την εφαρμογή της νανοτεχνολογίας στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων. Σημαντική συμμετοχή επισκεπτών είχαν επίσης: Τα Εργαστήρια ανάπτυξης του Digital Marketing στο Ιατρείο με τη χρησιμοποίηση τεχνολογικών εργαλείων (logistics, social media κ.α.), που αναβαθμίζουν την προβολή του σύγχρονου ιατρού, τα Εργαστήρια Δερμοκαλλυντικών για θέματα ομορφιάς και μακιγιάζ και το Εργαστήριο αθλητικών συμπληρωμάτων διατροφής. Βραβεύσεις Καινοτομίας και Εκπαίδευσης Μια εκδήλωση που εγκαινιάστηκε φέτος για πρώτη φορά και αναμένεται να γίνει θεσμός ήταν τα Βραβεία Καινοτομίας και Εκπαίδευσης “Pharmacy andMedical Management”, που δόθηκαν σε 8 εταιρείες, οι οποίες καινοτομούν και συμβάλλουν ενεργά στην εκπαίδευση και ανάπτυξη των επαγγελματιών Υγείας. Οι βραβευθέντες, οι οποίοι αναδείχθηκαν μέσα από την ψηφοφορία των επισκεπτών της 10ης Διημερίδας + Έκθεσης “ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑΣ”,  ήταν: Βραβεία Καινοτομίας: Πλατινένιο NAOS Greece, Χρυσό ΣΥΦΑΚ, Αργυρό ROCHE Diagnostics Hellas και Χάλκινο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ. Βραβεία Εκπαίδευσης:  Πλατινένιο Johnson JohnsonΧρυσό PIERREFABRE HellasΑργυρό VIAN και Χάλκινο ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ LILLY. Τα βραβεία φιλοτέχνησε ο γνωστός ζωγράφος Απόστολος Χαντζαράς. Αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι σύνεδροι που προσήλθαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά και οι εταιρείες εκθέτες, δήλωσαν τον  ενθουσιασμό τους για την επίκαιρη και πλούσια θεματολογία, την άρτια οργάνωση και την πολύ μεγάλη προσέλευση. Χαρακτηρίζουν μάλιστα τη Διημερίδα αυτή σαν το μεγαλύτερο και καλύτερο εκπαιδευτικό και εκθεσιακό event για τους επαγγελματίες υγείας!  
Learn More
chain-cover-1-final
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
“Chain Workshops: Βιοπληροφορική, Διαβήτης, Ύπνος/ Όνειρα/ Υποσυνείδητο” (29/5/2018)
Το ΑΤΡ, στα πλαίσια των επιστημονικών του δράσεων, διοργάνωσε σειρά από workshops με τίτλο: “Chain Workshops: Βιοπληροφορική, Διαβήτης, Ύπνος/ Όνειρα/ Υποσυνείδητο”. Πιο αναλυτικά οι φοιτητές που πήραν μέρος παρακολούθησαμ και τα τρία workshops χωρισμένοι σε ομάδες. Τα τρία workshops ήταν τα εξής: • Βιοπληροφορική Το workshop με τίτλο “Εισαγωγή στη Βιοπληροφορική” αποτέλεσε μία ευκαιρία για τους προπτυχιακούς φοιτητές της Φαρμακευτικής να έρθουν σε επαφή με αυτόν τον εξαιρετικά επίκαιρο και εξελισσόμενο τομέα. Μέσα από μία διαδραστική ομιλία έγινε μία εισαγωγή στην έννοια της Βιοπληροφορικής, στη σημασία της ως εργαλείο καθώς και στο πότε και πώς χρησιμοποιείται. Το workshop πραγματοποίησε ο κύριος Δημητριάδης Αθανάσιος, απόφοιτος του τμήματος Φαρμακευτικής Α.Π.Θ., ο όποιος σύντομα θα πραγματοποιήσει τη διδακτορική του διατριβή στον τομέα της Βιοπληροφορικής στο University College London (UCL). • Διαβήτης Το workshop με θέμα τον Διαβήτη αποτέλεσε ένα έναυσμα για τους προπτυχιακούς φοιτητές της Φαρμακευτικής να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για το συγκεκριμένο χρόνιο νόσημα. Μέσω ενός διαδραστικού workshop που πραγματοποιήθηκε από άτομο εξειδικευμένο στο θέμα, οι φοιτητές γνώρισαν με μία νέα ματιά τα αίτια, τα συμπτώματα, τη θεραπεία, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών που αντιμετωπίζουν διαβητικά άτομα. Ομιλητής θα ήταν ο κ. Σκούτας Δημήτρης, Ειδικός Παθολόγος - Διαβητολόγος. • Ύπνος/ Όνειρα/ Υποσυνείδητο Το συγκεκριμένο Workshop ξέφευγε από τα καθαρά φαρμακευτικά πλαίσια και έδωσε τη δυνατότητα στους φοιτητές να γνωρίσουν περισσότερες πτυχές πάνω σε ένα σημαντικό κομμάτι της ημέρας τους, τον ύπνο. Συγκεκριμένα μέσα από μια διαδραστική διαδικασία, εξετάστηκαν τα όνειρα από νευρολογική άποψη και ο σημαντικός τους ρόλος σε διάφορες διαδικασίες, όπως είναι η μάθηση και η αφομοίωση γνώσεων. Παράλληλα, έγινε αναφορά στην καθοριστική συμβολή του υποσυνείδητου στην εμφάνιση των ονείρων καθώς και στην αλληλεπίδρασή του με το κομμάτι του ύπνου. Το workshops πραγματοποιήθηκε από τον κ. Οικονόμου Νικόλαο - Τιβέριο, Νευρολόγο - Κλινικό Νευροφυσιολόγο, PhD (Sleep Disorders) - ESRS Somnologist Expert, MSci (Epilepsy), Κλινικό-Ερευνητικό Συνεργάτη Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντή Κέντρου Διαταραχών Ύπνου - Επιληψίας “ΕΝΥΠΝΙΟΝ". Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29/5/2018 στις 17:30 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (Κε.Δ.Ε.Α.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Αφίσα-1-1-final
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Hμερίδα “Human Brain, what’s your game?” (17/5/2018)
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαΐου η ημερίδα με τίτλο “Human Brain, what’s your game?” και θέμα τα νευροεκφυλιστικά νοσήματα. Η ημερίδα επικεντρώθηκε κυρίως στην νόσο Parkinson, όπου με την βοήθεια των δύο ομιλητών προσεγγίστηκε το θέμα ολόπλευρα. Συγκεκριμένα η Ευαγγελία Γκίζα, Νευρολόγος, πραγματοποιήσε ομιλία με θέμα “Νευροεκφυλιστικά νοσήματα- Η περίπτωση της νόσου Parkinson”, ενώ η Σεβαστή Μποσταντζοπούλου-Καμπούρογλου, καθηγήτρια Νευρολογίας του Α.Π.Θ., ασχολήθηκε με την “Σύγχρονη προσέγγιση και μελλοντικές προκλήσεις στη νόσο Parkinson” Στην ημερίδα παραβρέθηκαν επίσης φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανολόγων Υπολογιστών και παρουσίασαν το TremorFreeMe, μια συσκευή που αποτελεί καινοτόμα τεχνολογική λύση στο πρόβλημα του τρόμου. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας και ελπίζουμε σε ανάλογη προσέλευση σε επόμενες δράσεις της ομάδας μας.
Εξώφυλλο
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
“Αυτοάνοσα Νοσήματα: Όταν το ανοσοποιητικό επιτίθεται “ (20/3/2018)
Η ομάδα ΑΤΡ διοργάνωσε ημερίδα με θέμα Αυτοάνοσα Νοσήματα, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου. Η ημερίδα επικεντρώθηκε στην ενημέρωση των φοιτητών για τα αυτοάνοσα νοσήματα και για την έκταση που αυτά έχουν λάβει στην σημερινή εποχή. Οι ομιλητές που πλαισίωσαν την ημερίδα ήταν οι : Αλέξανδρος Γαρύφαλλος Καθηγητής Παθολογίας-Ρευματολογίας ΑΠΘ Διευθυντής Δ’ Παθολογικής Κλινικής ΑΠΘ, ΓΝΘ “ Ιπποκράτειο“ Τίτλος ομιλίας: “Η “μικρή” ιστορία της Ανοσολογίας“ Ιωάννης Γούλης Αναπλ. Καθηγητής Γαστρεντερολογίας ΑΠΘ, Δ’ Παθολογική Κλινική ΑΠΘ, ΓΝΘ “ Ιπποκράτειο “ Τίτλος ομιλίας: “Αυτοάνοσα Νοσήματα του Ήπατος” Θεόδωρος Δημητρούλας Επικ. Καθηγητής Ρευματολογίας ΑΠΘ, Δ’ Παθολογική Κλινική ΑΠΘ, ΓΝΘ “Ιπποκράτειο“ Τίτλος Ομιλίας: “Φλεγμονώδη Ρευματικά Νοσήματα” Δημήτριος Ιωαννίδης Καθηγητής Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας ΑΠΘ Διευθυντής Α’ Δερματολογικής Κλινικής ΑΠΘ, Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Τίτλος ομιλίας: “Σχόλια σε αυτοάνοσες παθήσεις του δέρματος“ Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας και ελπίζουμε σε ανάλογη προσέλευση σε επόμενες δράσεις της ομάδας μας.
636528342109421584-final
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Σπουδές στο Α.Π.Θ. ( 12-16/2/2018)
Tο Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών & Σταδιοδρομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος, και σε συνεργασία με τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε για ενδέκατη χρονιά την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση με θέμα «Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο» από τις 12 έως και τις 16 Φεβρουαρίου 2018, στην αίθουσα τελετών του Α.Παυτές Η εκδήλωση απευθυνόταν στους μαθητές/τριες της Β & Γ’ Λυκείου των σχολείων του νομού Θεσσαλονίκης αποσκοπώντας στην παρουσίαση ενοτήτων με βάση το μηχανογραφικό δελτίο. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επίσης έκθεση των φοιτητικών ομάδων του ΑΠΘ, σχετικών με τις αντίστοιχες ενότητες της ημέρας, έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν την ευκαρία να έρθουν σε επαφή με αυτές και να τις γνωρίσουν. Ανάμεσα στις ομάδες αυτές βρέθηκε και το ATP καθώς με μεγάλη χαρά ήρθαμε σε επαφή με τη μελλοντική γενιά φοιτητών.
20180121_121705-1-final
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
International Hug Day 2018 (21/1/2018)
Η ομάδα του ΑΤΡ στις 21 Ιανουαρίου ,την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, ήταν ξανά έξω από τη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ για να μοιράσει αγκαλιές. Και αυτή τη φορά τα παιδιά ήρθαν και αντάλλαξαν μαζί μας μια αγκαλιά και ένα χαμόγελο- ένα χαμόγελο που μας έμεινε για όλη τη διάρκεια της μέρας! "Χρειαζόμαστε 4 αγκαλιές τη μερα για για επιβιώσουμε, 8 για να συντηρηθούμε και 12 για να εξελιχθούμε..." Ελπίζουμε, λοιπόν , η 21 Ιανουαρίου να μην είναι μια απλή υπενθύμιση αλλά η αρχή μιας όμορφης συνήθειας για όλους μας. Οπότε just give a hug!
p2d7967-final
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Επίσκεψη στο Φαρμακευτικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (16/12/2017)
Η ομάδα του ΑΤΡ επισκέφθηκε στις 16/12/2017 το φαρμακευτικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για δεύτερη φορά. Ο υπεύθυνος κ.Νικόλτσος μας δέχτηκε με χαρά και μας ξενάγησε στο Μουσείο και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Το Φαρμακευτικό Μουσείο είναι μια πρωτοβουλία του Φ.Σ.Θ. και δημιουργήθηκε εθελοντικά από δωρεές από προσωπικές συλλογές και περιλαμβάνει χειρόγραφα,σκεύη και έπιπλα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τα χρόνια στα ελληνικά φαρμακεία. Ήταν μια όμορφη εμπειρία που συνέδεσε το παρελθόν με το σήμερα και μας έφερε σε επαφή με την εξέλιξη και τα μυστικά του επαγγέλματος μας στην πορεία των χρόνων.
VI-Final-final
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής (2 & 3/12/2017)
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής (Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ.) που πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. Με στόχο την εφαρμογή των ικανοτήτων των φοιτητών φαρμακευτικής “Από τη Θεωρία στην Πράξη” , φέροντας τις αιγίδες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Πατρών και επιστημονικό υπεύθυνο τον Χρήστο Παναγιωτίδη, καθηγητή του τμήματος Φαρμακευτικής Α.Π.Θ. Δόθηκε η δυνατότητα σε 550 φοιτητές από όλη την Ελλάδα να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις, κλινικά περιστατικά , workshops, ανοιχτές συζητήσεις, και άλλες πρωτοποριακές δραστηριότητες, με τη συμμετοχή πάντα αξιότιμων καθηγητών και επαγγελματιών του χώρου, με σκοπό να εξασκήσουν τις γνώσεις και την κριτική τους σκέψη, να συζητήσουν θέματα που τους ενδιαφέρουν, αλλά και να δουλέψουν ομαδικά για την επίλυση ρεαλιστικών φαρμακολογικών προβλημάτων. Το διήμερο του συνεδρίου ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία, και ελπίζουμε πως όλοι οι σύνεδροι προσκόμισαν γνώσεις χρήσιμες για την μετέπειτα ζωή τους και την επαγγελματική τους πορεία.