3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ

Μπορεί η αυλαία του 2ου Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ. να έπεσε το βράδυ της 3ης Δεκεμβρίου 2017 στη Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. όμως το Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ. σαν θεσμός συνεχίζεται. Δεν πέρασε πολύς καιρός και οι προετοιμασίες ξεκίνησαν και πάλι ώστε το 3ο Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ. να μπορέσει να ανοίξει τις πόρτες του σε 500 φοιτητές Φαρμακευτικής και συναφών σχολών στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2018.

Στόχος του 3ου Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ. είναι η κινητοποίηση των Φοιτητών Φαρμακευτικής ώστε να ασχοληθούν με τα φαρμακευτικά δρώμενα και να εφαρμόσουν τις θεωρητικές τους γνώσεις στην πράξη αλλά και να έρθουν σε επαφή με τη διεπιστημονικότητα του αντικειμένου, νέους τομείς και ιδέες και την εργαστηριακή πραγματικότητα.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου, φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν κάποιο θέμα συνοδευόμενο από πρακτική εφαρμογή του, ενώ παράλληλα, καθηγητές και επαγγελματίες του κλάδου θα ετοιμάσουν διαδραστικές παρουσιάσεις και workshops. Έτσι, θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με την πρακτική διάσταση των θεωρητικών γνώσεων που έχουν αποκομίσει μέχρι τώρα, καθώς και να διευρύνουν το γνωστικό τους πεδίο. Ακόμη, αυτό το Συνέδριο αποτελεί ένα έναυσμα για να γνωρίσουν οι φοιτητές τη Φαρμακευτική και τους διάφορους τομείς της και να την αγαπήσουν ως επιστήμη. Με την κινητοποίηση των φοιτητών η φαρμακευτική κοινότητα μπορεί να ενισχυθεί από επαγγελματίες πλήρως καταρτισμένους και συνειδητοποιημένους, οι οποίοι θα προάγουν το κοινό καλό, έχοντας παράλληλα ουσιαστική επαφή με το αντικείμενο τους.

Η θεματολογία του 3ου Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ. αφορά κυρίως στους κλάδους της Φαρμακολογίας, της Φαρμακογνωσίας, της Φαρμακευτικής Χημείας, της Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, καθώς και της Βιοτεχνολογίας, της Φαρμακογονιδιωματικής, του Personalized Medicine, της Δημόσιας Υγείας, της Ανάπτυξης Σκευασμάτων και των Ορφανών Φαρμάκων.

Επιστημονικώς Υπεύθυνο του 3ου Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ. αποτελεί ο κος Βιζιριανάκης Ιωάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Φαρμακολογίας και Φαρμακογονιδιωματικής. Το Συνέδριο βρίσκεται υπό την Αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής Α.Π.Θ. και έχει λάβει έγκριση του Ε.Ο.Φ. με αριθμό πρωτοκόλλου 78760/20-07-2018.

Ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί!

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεών μας στην πράξη και δυνατότητα στους φοιτητές να παρουσιάσουν τη δική τους δουλειά.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Γνωριμία και συνεργασία με καθηγητές και φοιτητές Φαρμακευτικής απή τις 3 Φαρμακευτικές Σχολές της Ελλάδας.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Δυνατότητα στους φοιτητές να θέσουν προβλήματα που τους απασχολούν και να τα συζητήσουν.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γνωριμία με νέους τομείς της Φαρμακευτικής & παρουσίαση της ως ολοκληρωμένη επιστήμη

ΟΜΙΛΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ένα θέμα του ενδιαφέροντός τους, το οποίο άπτεται των κλάδων ενδιαφέροντος του Συνεδρίου.

CASE STUDIES

Μικρές ομάδες φοιτητών έρχονται αντιμέτωπες με μια περιπτωσιολογική μελέτη, την οποία αφηγείται ένας επαγγελματίας Υγείας.

WORKSHOPS

Μία από της παράλληλες δραστηριότητες του Συνεδρίου είναι η διεξαγωγή Workshops μεγέθους το πολύ 50 ατόμων, τα οποία πραγματοποιούνται από έναν επαγγελματία Υγείας.