2ο Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ.

Μόνο λίγους μήνες μετά από την επιτυχημένη διεξαγωγή του 1ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου Φοιτητών Φαρμακευτικής (Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ.), και οι ετοιμασίες είχαν ήδη ξεκινήσει για τη διοργάνωση του 2ου.

Αυτό που οδήγησε στο να τεθεί στην πράξη το 2ο Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ. δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τον κόσμο που το παρακολούθησε και τα σχόλια που ειπώθηκαν, μέσα από τα οποία φάνηκε ότι όλοι νιώθουμε την ανάγκη αυτή της συσχέτισης της θεωρίας με την πράξη, και το πώς μέσα από αυτές τις 2 μέρες που διήρκεσε το 1ο είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια μικρή γεύση για το πώς είναι η επιστήμη όταν οι δύο αυτές παράμετροι είναι ενωμένοι.

Παρ’ όλα αυτά η ανάγκη αυτή παραμένει και για αυτό το 2ο Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ. πήρε μορφή.

Το ΑΤΡ προσκάλεσε τους φοιτητές στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη για ένα διήμερο πλούσιο σε δραστηριότητες, όπως workshops και case studies, και ομιλίες φοιτητών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να πάρουν την επιστήμη στα χέρια τους και να ασχοληθούν με θέματα όπως η Φαρμακευτική Χημεία, οι Αλληλεπιδράσεις Φαρμάκων, Φαρμακογονιδιωματική, Κλινική Φαρμακευτική, Global Health αλλά και πολλά ακόμη. Φυσικά, δεν  έλειπαν ομιλίες από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου και καθηγητές, δίνοντας την ευκαιρία στους φοιτητές να γνωρίσουν μερικές ακόμα πτυχές της Φαρμακευτικής.

Με επιστημονικά υπεύθυνο τον κ. Χρήστο Παναγιωτίδη, καθηγητή του τομέα Φαρμακογνωσίας/Φαρμακολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής Α.Π.Θ., με έγκριση από τον Ε.Ο.Φ. με αριθμό πρωτοκόλλου 48521/2017 και υπό την αιγίδα των τριών Τμημάτων Φαρμακευτικής της χώρας μας, Α.Π.Θ., Ε.Κ.Π.Α. και Πάτρας, το Συνέδριο εγγυήθηκε την ποιότητα του.

Ο θεσμός συνεχίζεται με τη διοργάνωση του 3ου Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ. στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του εδώ.

Σας περιμένουμε για να ζήσουμε άλλη μια φορά την εμπειρία αυτή!

ΓΙΑΤΙ ΤΟ Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ. ΔΙΑΦΕΡΕΙ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γνωριμία και συνεργασία με άλλους φοιτητές Φαρμακευτικής από τα τρία τμήματα Φαρμακευτικής της Ελλάδας.
Εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων στην πράξη και δυνατότητα στους φοιτητές να παρουσιάσουν μια δικιά τους δουλειά.
Δυνατότητα στους φοιτητές να θέσουν προβλήματα που τους απασχολούν και να τα συζητήσουν.
Γνωριμία με νέους κλάδους της Φαρμακευτικής και παρουσίαση της ως ολοκληρωμένη επιστήμη.